Denna vecka är det äntligen dags för våra seniorlag att smaka på det premiärgräset. Sweden 7s Rugby series drar igång med en av två kvalomgångar och Hammarby har hela tre lag med i gruppspelet.

Herrarna samlar sig i en halvtidsvila under förra årets slutspel.

Herarna åker till Norrköping och spelar i det norra sammandraget med åtta andra lag. Förutom Hammarby ingår här: Attila, Enköping, NRK Trojan,  Stockholm Berserkers,  2 gånger Stockholm Exiles, Södertälje och Uppsala. Lagen är uppdelade i tre grupper och Hammarby kommer att möta Attila i första matchen och Exiles 1 i den andra matchen.

Därefter skapas ett slutspel där nya motståndare lottas utifrån de resultat som presterats och ytterligare tre matcher till spelas för varje lag. Nästa spelomgång spelas därefter 3 juli, då på plats i Enköping. Vi återkommer med laguppställning och streaminglänkar inför helgen.

 

Damerna dubblerar

Förra årets slutspelslag

Damerna drev i vintras frågan om att få spela med dubbla lag och fick till sist möjligheten att göra det. Viktoria Svangren, damansvarig i föreningen berättar: –Vi har som mål att varje spelare ska få möjlighet att utvecklas och att vi ska bidra till svensk rugbys utveckling. Vi tro att en av nycklarna är att spela många matcher, och då vill vi inte säga nej till halva laget i 7s. Att få möjlighet att spela med två lag, även om endast ett av dem kan gå till slutspel, kommer göra att vi når vårt mål.

Reglerna är tydliga, bara ett av Hammarbys lag kan gå till slutspel och spelarna tillhör samma lag under båda kvalomgångarna och ett eventuellt slutspel. Precis som herrarna kommer de att spela sin andra kvalomgång den 3 juli, men i Uppsala.

Spelar på hemmaplan

Det har varit svårt att hitta en arrangör till damernas serie och till sist blev det vi själva som tog på oss att arrangera det första kvalet. Det innebär att vi spelar den 12 juni på Skarpnäcks Sportfält, med matchstart klockan 10. Hammarby 1 kommer att möta Uppsala och Stockholm Exiles och Hammarby 2 möter Enköping och Södertälje.  Från den norra gruppen går endast tre lag till slutpel, så här gäller det att slå hälften av lagen.

Publikgränsen på Skarpnäck är satt till 100 personer. Så önskar ni se oss spela live behöver ni vara på plats i tid.