Lördagens 7s kval gick inte alls Hammarbys väg resultatmässigt och både på herr- och damsidan inkasserades ett stort antal förlusten. Hammarby hade både på dam- och herrsidan nya spelare som spelade sina allra första matcher någonsin och fortsätter att bidra till ett ökat antal spelare i svensk rugby.

Vägen mot kvalet var kantat av avhopp från andra föreningar. Till sist blev det lika, sex lag från fem föreningar ställde upp i damernas kval som spelades på Skarpnäck respektive herrarnas kval som spelades i Norrköping.

Herrarna saknade en del framåt
Tretton personer står med grönvita tröjor och en person i svart. De håller armarna om varandras axlar.

Herrarnas lag i 7s kval omgång 1

För herrarnas del gjorde fem spelare sin första match för Hammarby och Liam Steele spelade sin allra första match någonsin. Roligt var också att se Mattias Lindqvist göra comeback efter ett års frånvaro och att nya spelaren Clemente fick till sina första poäng. Laget saknade en del i samspelet, men utvecklades trots allt en del under helgen.

 

Poänggörare: Mattias Mucherie 10p, Filippos Tsichlis 5p, Clemente Annibale 2p

 

 2 x Hammarby på Skarpnäck

Damerna spelade för första gången inför tillåten publik när deras kvalomgång 1 avgjordes på Skarpnäck. I strävan att ge så många spelare som möjligt en chans att utvecklas har vi anmält två lag och mönstrade totalt 24 spelare, med ytterligare 5 som av olika anledningar inte kunde spela till dagen. Av spelarna var fem som gjorde sin allra första rugbymatch, och 10 stycken som spelade sina allra första 7s matcher.

Även om resultaten inte helt gick vår väg, kunde vi nöjda konstatera att laget utvecklats en hel del sedan förra året. Precis som i fjol gjorde vi säsongsdebut mot Enköping, och Hammarby 2 förlorade med blott 15-0. Det ska jämföras med förra året då samma match slutade med 41-5.

Poänggörare Hammarby 2: Cathryn Clackson 11 p,  Amanda Hamfeldt 10p,  Sofia Arnsten 7p,  Isabella Michau 5p, Sofie Svanfeldt 5p.

Två grupper av personer, klädda i olika Hammabytröjor, står uppställda på varsin sida av en skylt. På skylten står det MZ Plåt, vilket är en sponsor till lagen.

Hammarbys båda lag uppställda

 

 

Resultat herrar

Uppsala vs Hammarby                24-5

Hammarby vs Sthlm Exiles 1    5-48

Hammarby vs Sthlm Exiles 2    7-38

Samtliga resultat finns här

 

Resultat damer

Enköping vs Hammarby 2         15-0

Hammarby 2 vs Södertälje        12-22

Sthlm Exiles vs Hammarby 1    53-0

Hammarby 1 vs Uppsala              0-60

Hammarby 1 vs Hammarby 2   26-0

Samtliga resultat finns här