Midsommar är passerad och samtliga barn- och ungdomslag har nu gått på sommarlov. U12 och U14 har under våren spelat flera matcher på egen hand och tillsammans med andra lag. U12 är ett ungt lag och samtliga har spelat i max ett år. Tränarna pratar ofta om hur stor utveckling de ser hos sina spelare och hur roligt det är att de äntligen har fått spela match.

U12 och U14 hade sommaravslutning redan den 14 juni och grillade tillsammans.

Även P18 som under våren spelat tillsammans med Stockholm Exiles har gått på sommarlov. F18 som tränar med damlaget har en vecka kvar, kommande helg är det kvalomgång 2 i 7s i Uppsala.

De äldre lagen, U12 och uppåt börjar träna igen i början av augusti och träningstiderna går inom kort att hitta i kalendern.

En vuxen person springer med en boll i händerna och flera barn försöker att stoppa honom.

Hur många barn behövs för att stoppa en pappa?

Barnen mot föräldrarna

Den största snackisen är nog annars de yngsta lagens sommaravslutning, där årets kanske viktigaste match tog plats: Föräldrarna mot barnen! Det är högst oklart vem som egentligen vann, men rykten säger att föräldrarna redan har börjat ladda för revansch. För att hjälpa dem och andra rugbysugna vuxna på traven planerar vi att i augusti starta nybörjarträningar för vuxna igen.

En pojke springer med bollen i famnen rakt mot vuxna personer.

Å hur många föräldrar krävs för att stoppa en rugbyspelare?

Efter sommaren är de yngre lagen in i en spännande period. Planen är att både U8 och U10 ska delta i några av höstens speltillfällen i stockholmstrakten och då spela sina allra första matcher. Det kommer också finnas bra möjligheter för nya spelare att hänga på. Totalt deltar över 30 barn i de yngre lagens träningar, och det finns plats för ännu fler.

 

 

De yngre lagen, knatte, U8 och U10 kommer att börja träna igen när skolorna har startat. Så sikta in er på 21 augusti och kika in i kalendern för att se exakta tider.