Vi är mycket nöjda och stolta med denna säsong. Vi har sett 7s serien 2021 som en uppladdning inför höstens 15s. Ett av våra främsta mål är att så många av våra spelare som möjligt ska få spela rugby. Det leder till att våra nya spelare får ökad erfarenhet.

Mängden matchspel inom ett lag har varit avgörande för de som har nått höga placeringar inom Svensk rugby. Erfarenhet verkar vara en nyckel till framgång.
Matchtid i bagaget är något vi som lag saknar just nu och det är just det vi har velat skapa för våra nya spelare.

Tjejer klädda i grönvita kläder står uppställda på två rader och håller armarna om varandra.

Alla spelare från första spelomgången. (Foto: Anna Olsson)

Vi har kommit fram till att det är enkel matematik, två lag till 7s serien leder till fler matcher för fler spelare. Summa sumarum: 26 spelare har under 2021 fått matchtid på 13 spelade 7s matcher för Rugbybönorna.

De 13 matcherna vi som lag fått med oss har inneburit att vi mer än dubblat vår 7s erfarenhet. Vi har nu har totalt 24 spelade 7s matcher när vi adderar de 11 matcher från säsongen 2020.

På mindre än ett år fick vi uppleva vår första vinst mot en annan klubb, match nr 22.

– ”Vi är superstolta över att ha skapat förutsättningar för oss som förening och lag.”

Att spela med målet att vinna är ändå ett av det mest grundläggande i en match! Vi lyckas som ett lag följa vår gameplan och gör det på ett sätt som leder till vinst. Vi har sett flera nya lag bildas genom åren och det är ovanligt att en vinst kommer inom det första spelade året. Andra nya lag har ibland fått vänta tills det dyker upp andra, än mer nyetablerade lag innan de fått sin första vinst.

Med spänning ser vi fram emot vad vi kommer kunna åstadkomma på 15s när vi sätter ihop våra två spelstilar.

Rugbybönorna – laget för damer, av damer!

/Viktoria Svangren & Edona Alija