I helgen var det dags för andra omgången av 7s-kval. Herrarna åkte till Enköping där ytterligare ett lag dragit sig ur vilket innebar endast fem lag kvar. Damerna tog med sig båda sina lag och åkte till Uppsala där nya gruppspelsmatcher väntade. För både dam och herr slutade helgen med en vinst var. Damerna tog därmed sin allra först vinst någonsin, och det redan under andra säsongen med matchspel.

I Enköping gjordes serien om till enkelmöten med alla möter alla. Ett intressant upplägg som verkligen lät lagen visa hur de stod i relation till varandra. Hammarby hade förstärkt laget med erfarna Christopher Sedgwick och Leonardo Giustiniani och visade från start att spelet satt bättre. Två av matcherna är värda lite extra uppmärksamhet, där visade Hammarby att de kan få ihop spelet hyfsat även i år.

Förlust – Nästan – Vinst – Förlust

Raden ovan kan beskriva matchresultaten där första matchen mot Exiles blev en klar förlust.  I match två mötte vi Enköping och då var fokus och koncentration mycket bättre. Enköping gjorde första försöket men Hammarby kom tillbaka genom att Anthony Bassey gjorde försök. Enköping gick sen till halvtidsvila med ledning 12-7. I början av andra kunde Leonardo göra försök och sätta målsparken och Hammarby hade ledningen ett kort tag. Sen kom Enköpings uthållighet in samtidigt som Hammarby tröttnade och till sist blev vinsten klara 26-14 till Enköping.

I den tredje matchen mötte vi Uppsala och det märktes att laget ville vinna. Vi startade bra och tog ledningen genom Christopher Sidgwick men Uppsala replikerade och kvitterade till 5-5. Precis innan halvleken tog slut så gjorde Alexandr Hanza försök och Hammarby hade ledningen med 10-5. I  början av andra halvlek drygade Sebastian Pihlainen ut ledningen. Men tyvärr var inte matchen avgjord utan Uppsala reducerade och det blev nerv i matchen men Hammarby höll undan och vann.

I dagens sista match mötte vi Trojan som var klart bättre än ett segt Hammarby och Trojan vann matchen. Enköping lämnade helgen som vinnare av samtliga matcher och Trojan tog en andra plats i kvalomgången. I skrivandes stund är det fortfarande oklart hur slutspelet i slutet av juli kommer att se ut då många lag dragit sig ur kvalet i år.

Poänggörare Hammarby: Sebastian Pihlainen 9p,  Anthony Bassey 5p, Leonardo Giustiniani 5p, Christopher Sidgwick 5p,  Aleksandr Hanza 5p

Decathlon och Nordic Rugby är två av våra samarbetspartners som gör den här säsongen möjlig.

 

Damernas första vinst i Uppsala

Amanda Hamfeldt på väg in i försöksområdet.

I Uppsala startade båda lagen med två klara förluster mot förra kvalomgångens ganska överlägsna etta och tvåa, Exiles och Enköping. Därefter mötte Hammarby 2 Södertälje för första gången i år och det snabba Hammarby-laget med Amanda Hamfeldt i spetsen sprang in lagets första vinst, 22-5 blev slutresultatet. Det gäller att påminna sig om att endast två i detta lag spelat en rugbymatch innan 2020, så det är verkligen ett nybörjarlag som har börjat ta plats. I och med vinsten blev det en semifinal och till sist match om tredje plats. Uppsala visade sig dock än så länge vara ett strå vassare och vann den matchen.

Poänggörare Hammarby 2: Amanda Hamfeldt 17p, Marlene Erler 5p, 24 poäng är oregistrerade.

 

Resultat herrar:

Exiles vs Hammarby 36-0

Hammarby vs Enköping 14-26

Uppsala vs Hammarby 10-15

Hammarby vs Trojan 0-31

 

Resultat damer:

Stockholm Exiles vs Hammarby 2 45-0

Enköping vs Hammarby 1 53-0

Hammarby 2 vs Södertälje 22-5

Hammarby 1 vs Uppsala 0-43

Enköping vs Hammarby 2 32-5

Södertälje vs Hammarby 1 29-0

Uppsala vs Hammarby 2 34-12