Torsdagen den 8 juli fick vi som första lag äntra de nya planerna på Gubbängsfältet och samtidigt ett smakprov på lite matchspel i 15s när Hammarby tog emot Erikslund för en träningsmatch. En del arbete kvarstår att göra på planerna men nu är de officiellt igång och används. Med strålande kvällssol kunde starten inte bli bättre.

Kvällen inleddes med lite klungträning mellan lagen och dom 2 backlinjerna fick prova på att möta lite motstånd för första gången på länge. Därefter övergick träningen i matchspel med 3×20 minuter.

 

Nya spelare och ovant spel
Spelare från de två lagen är uppställda mot varandra i det som kallas klunga. Hammarby sätter in bollen och ser ut att vinna den.

Med flera nya spelare på plan passade spelformatet 3×20 extra bra.

Erikslund hade kompletterat laget med spelare från Exiles, Enköping,  Attila och Spartacus. Hammarby med några erfarna spelare på semester tog tillfället att bidra till fler svenska rugbyspelare. Två spelare gjorde sina allra första rugbymatcher och ytterligare ett antal nya spelare gjorde sin första match för Hammarby.

Det var en jämn match där det märktes att det var ett tag sen det spelades rugby. Många misstag framförallt i kontaktsituationer med tappade bollar och många utdelade straffar. Erikslund var i slutändan det starkare laget med klart mer erfarenhet i deras inlånade spelare. Inställningen från spelarna och matchen som helhet var i god rugbyanda.

Tack till domarteamet bestående Julian Bevan, Nils Boyer och vår egen Jesper Liljestrand samt till Erikslund för att vi kunde få till denna gemensamma träning!

 

Herrarna tränar på

Spelare klädda i grönvita kläder står tätt tillsammans i en cirkel.

Hammarbys spelare samlar ihop sig.

Herrlaget tränar hela sommaren, tisdagar på Gubbängen och torsdagar på Skarpnäck. Inför stundande SM-slutspel i 7s som går av stapeln sista helgen i juli är det en del fokus på det, men vi ser också fram emot seriestarten i 15s i augusti. Nya spelare är välkomna ner på alla träningar och i augusti startar vi separata nybörjarträningar.

 

Av Johan Westermark