När flertalet i Sverige fokuserar på semester åker våra herrarna hela vägen till Enköping för att spela SM-slutspel i 7-manna-rugby. Herrarna kval kantades av ett antal lag som lämnade återbud, och när vi nu är framme vid slutspelshelg är det endast sex lag som kommer till start.

Från Hammarbys norra kvalgrupp är det Stockholm Exiles och Enköping som gör oss sällskap. Vi ska ta oss an de tre lagen från Väst: Göteborg, Spartacus och Vänersborg. Kvalet spelas i form av alla möter alla,  med fyra omgångar under lördagen och den sista på söndag förmiddag. Därefter blir det semifinaler och final för de fyra bästa lagen. De två som placerat sig sist i serien möts om plats 5 och 6.

 

Utmanande att få ihop ett lag

Att slutspelet spelas mitt under sommaren semesterperiod har gjort det utmanande

Herrarnas trupp till helgens slutspel.

att få ihop ett lag. Lag som åker prioriterar gräsmatta framför sandstrand och flertalet av spelarna var också med under kvalet. Florian Dejan är ett av undantagen, fransmannen kom till Hammarby under vintern och spelar i helgen sina första officiella matcher för föreningen. Även Axel Rahne och Joshua Donegan spelar årets första matcher. Båda dessa gjorde debut i Hammarby förra året, och Axel spelar sin andra säsong rugby.

Spelschema Lördag

11.00 Enköping RK vs Hammarby

12.30 Hammarby vs Göteborg RF

14.40 Stockholm Exiles vs Hammarby

15.40 Hammarby vs Spartacus RUFC

 

Spelschema Söndag

11.40 Vänersborg vs Hammarby

13.00 Semifinal 1 – Serieettan möte seriefyran

13.20 Semifinal 2 – Serietvåan möter serietrean

13.40 Match om femte och sjätte plats

14.10 Bronsmatch: Semifinalernas förlorare

14.30 Final: Semifinalernas vinnare

Lördagens matcher streamas här och söndagens hittar du här.

 

I Malmö är det damslutspel

Damernas slutspel spelas även i år i Malmö, dessvärre denna gång utan grönvit närvaro. I årets kval gick endast tre lag från norra kvalgruppen vidare, och här var Stockholm Exiles, Enköping RK och Uppsala RFC ett alldeles för starkt motstånd. Från den södra gruppen kvalificerade sig Göteborg RF, Kalmar Södra Rugby, Malmö RC, Pingvin RC och Vänersborg RK. Matcherna streamas på lördag och på söndag.