En intensiv svensk rugbyhelg är till ända när vi nu korat SM-medaljörena i 7s rugby. Hammarbys herrar tog sig igenom helgen med endast förluster vilket placerar oss på en sjätte plats. 

Tränare Rodrigo Churio säger efter helgen att han trots allt är rätt nöjd utifrån förutsättningarna. ”Hela 7s-säsongen var osäker i sin planering och när det slutliga spelschemat väl kom blev det uppenbart att det skulle bli svårt att få ihop en stark trupp. Detsamma har ju gällt för flera lag, där många till och med dragit sig ur för att man inte har haft tillräckligt med spelare”. Hammarbys lagledning bestämde tidigt att 7s skulle genomföras med de spelare som fanns tillgängliga och har både under kvalet och slutspelet haft med flera oerfarna spelare och istället fokuserat på att skapa matcherfarenhet. ”Hammarby har rätt många nya spelare i år, och dessa ska nu komplettera många av de spelare som var nya i föreningen förra året. Resultatmässigt var den här helgen inte vad vi önskat, men vi är stolta över att ha spelat hela vägen igenom kval och slutspel och att vi har visat bra kämparglöd.” avslutar Rodrigo.

 

 

Helgens kämpat uppställda efter dagens sista match.

Spelet tog sig

I de två första matcherna på lördagen blev det mest försvar. I den tredje matchen mot Exiles såg framför allt första halvlek lite annorlunda ut och även i den fjärde matchen mot Spartacus var Hammarby mer spelförande. Trots det lämnade vi lördagen med fyra förluster och visste redan då att söndagen skulle bestå av två matcher mot Vänersborg, den avslutande gruppspelsmatchen och därefter en placeringsmatch.

Av de fyra halvlekarna spelade Hammarby två riktigt bra, den första och den sista, men det räckte inte till seger i någon av matcherna. Gruppspelsmatchen var jämn till sista minutrarna, men placeringsmatchen blev egentligen aldrig riktigt spännande. Samtliga resultat från gruppspelet finns här och från slutspelet här.

 

Resultat Hammarby

Enköping vs Hammarby 36-0

Hammarby vs Göteborg 0-40

Stockholm Exiles vs Hammarby 42-10

Hammarby vs Spartacus 10-33

Vänersborg vs Hammarby 31-17

Vänersborg vs Hammarby 27-0

Poänggörare: Mattias Lindqvist 15 poäng, Mattias Mucherie 10p, Charles Martin, 5p, Florian Dejean 5p, Aleksandr Hanzha 2p

 

Oväntade resultat

Enköping tog relativt enkelt hem vinsten på herrsidan då de i finalen slog Stockholm Exiles med hela 31-0. Oväntat, med tanke på att Exiles brukar ha förmågan att lyfta sig när det gäller. Spartacus knep tredjeplatsen. Totalt var det 8 lag på herrsidan som fullföljde kvalet, men av dessa lämnade till sist två stycken återbud till slutspelet.

På damsidan blev det Trelleborg som till sist lyfte bucklan efter att ha slagit Vänersborg i finalen. Fjolårssegraren Trojan, som i år spelar i Kalmar Södras namn, lyckades ta tredjeplatsen framför Stockholm Exiles. Den södra kvalgruppen hade på damsidan hela nio lag, och de knep de tre medaljplatserna framför de svagare norrlagen. Hammarbys damer, som förra året tog sig till slutspel via en bonuspoäng, lyckades i år inte spela sig till slutspel.

 

Stort tack till arrangörer och domare

Hammarby passar på att tacka arrangörer av såväl kval som slutspel för det fina jobb ni lagt ner och bra streaming. Också ett stort tack till de fina domarteamen som kämpat hela helgen. Även där hade Hammarby faktiskt representation genom Jesper Liljestrand som var linjedomare under herrarnas slutspel. Nu pustar vi alla ut i några dagar innan vi redan nästa helg drar igång med herrarnas 15´s serie.

Personer med rosa tröjor står uppställda bredvid varandra.

Domarteamet för herrarnas slutspel med Hammarbys Jesper Liljestrand längst ner till vänster