Efter en vår utan matcher och en sommar med 7´s är det nu dags för 15-manna. Både dam- och herr serien innehåller fler spelande lag än förra året, positivt för sporten. Som det ser ut nu är också publiken tillbaka, och vi i Hammarby får äntligen spela på vår nya hemmaplan i Gubbängen.

Herrarna är först ut, och har seriepremiär redan nu på lördag, trots rådande semestertider. Damerna får vänta ett par veckor till, och spelar första matchen den 21 augusti.

 

Mycket nytt hos herrarna

Som vi tidigare skrivit har herrarna haft en stor omsättning på spelare, ett antal äldre har lagt skorna på hyllan och laget har fått många nytillskott. Ett antal av spelarna är inflyttade men under vintern och våren har vi också fått in många helt nya spelare. Dessa tränar för fullt, men matchpremiär i Allsvenskan lär dröja för de flesta. Under 7s gjorde sex debut i grönvitt och av dem spelade Liam Steele sin allra första match.

Från ett av förra årets möten med NRK Trojan. Den 7 augusti är det dags igen.

Herrarna spelar i den norra gruppen som består av samma fyra lag som var hela Allsvenskan förra året. Första matchen blir precis som förra året borta mot Norrköping, då vann de med 27-18. Därefter blir det en bortamatch mot Exiles på Gubbängen, för att veckan därefter spela hemma mot dem.  Hela spelschemat finns här.

 

 

 

Damerna är dubbelt så erfarna

Damlaget går in på sin andra säsong och har dubbelt så mycket erfarenhet som för ett år sedan. Även här har laget förändrats en del, ett par spelare har bytt föreningar eller slutat spela, och ett par nya har tillkommit. Laget kommer från 7s-kval där de tog sin första match någonsin och med tre färska landslagsspelare från F18.

 

Från en av matcherna mot Enköping 2020

I damernas norra serie spelar det i år hela fem lag, dessa möts i enkelmöten vilket betyder att det blir antingen borta eller hemma. Precis som förra året startar de borta mot Enköping, den 21 augusti. Den matchen slutade förra året 130-0 och vi är alla nyfikna på hur det blir i år. Därefter spelar de borta mot Karlstad, innan det i september blir två hemmamatcher på Gubbängen.