Lördagens match mot Norrköping Trojan slutade med några av de största förlustsiffrorna i föreningens historia, 132-0 till hemmalaget. Det var blött och svårspelat, men Hammarby höll huvudet högt hela matchen.

Att det inte skulle bli optimala förutsättningar visste vi redan innan match. Vi hade 16 spelare som av olika anledningar inte kunde spela och vi gjorde ett försök att flytta matchen utan framgång. De 17 spelare, inklusive tränare Rodrigo Churio som åkte gjorde det med bravur. Av dessa gjorde 8 sin första 15s-match för föreningen.  Faktum är att flera spelade sin första fulltids-rugbymatch någonsin efter att endast spelat någon träningsmatch eller 7s match tidigare under säsongen. Hammarby har många spelare som börjat spela rugby under året, men att spela en av sina första rugbymatcher någonsin i Allsvenskan kanske är lite väl avancerat.

Ungefär så här kändes det, Norrköpingsspelare över allt. Bilden är dock tagen förra året, en något soligare augustidag. (Foto Romus Ramström)

Försvar under hela matchen

Hammarby fick direkt ställa in sig på att spela försvar, och varje gång Norrköping hade bollen var frågan hur lång tid det skulle ta för dem att sig igenom försvaret. Endast kortare stunder hade Hammarby bollen i anfall, men det var sällan det skedde på Trojans planhalva.

Efter matchen blev det desto jämnare nivå när lagen tog en tredje halvlek utan regn inne i Trojans klubblokal. Revanschen i Stockholm spelas först i slutet av september, då bjuder vi igen.

 

Blicken mot nästa helg

Även om det är tungt med en sådan här förlust ser vi fram emot nästa helg när flera av våra semestrande spelare är tillbaka. Då testar vi att spela match fredag kväll, Exiles tar emot oss på Gubbängen klockan 19. Det kan bli ett riktigt trevligt sätt att starta helgen på.