Helgens rugbyäventyr slutade med vinst för damerna i bortamatchen mot Karlstad. Det var damernas första vinst i 15s, och det redan i den sjätte spelade matchen. Matchen slutade 12-27.

Efter första halvlek låg laget under 12-10, men lyckades i andra halvlek ta ytterligare kontroll över matchen. Citat från publiken var att Hammarby spelade med struktur i försvaret och forwards som byggde uppanfall innan bollen gick ut till backarna. Tränarnas matchanalys efter förra helgens premiärmatch visar att laget då hade höjt sin tacklingsprocent med 25% från förra säsongen. Stora framsteg med andra ord.

Nu på lördag spelar damerna för första gången hemma på Gubbängen, klockan 12. Där möter man Exiles, för första gången i en 15-mannamatch.

Poänggörare Hammarby: Amanda Hamfeldt 10p, Cathryn Clackson 7p, Viktoria Svangren 5p, Johanna Dahlén 5p.

 

Rugbyfestival för ungdomarna på Gubbängen – med debut av U10

I helgen var det äntligen dags för Hammarby att fixa en barn- och ungdomsturning igen. I år är upplägget att vi har två arrangörer per helg vilket gör att det oftast blir fyra föreningar på en spelplats. Hammarby gästades av Skå, Erikslund och Franska skolan där den regniga dagen sannolikt bidrog till lite manfall i flera av föreningarna.

U10 efter sina premiärmatcher

Hammarbys U10 spelade sina allra första matcher någonsin och var hellyckliga efter dagen. I den första matchen var det så klart spänt att tackla främmande motståndare men i den andra matchen hade man kommit in i spelet.

Våra U12 spelade tillsammans med Trojan, ett fint samarbete som vi haft till och från i flera år. Eftersom de spelade dagens två sista matcher var det en ganska lång väntan där lagen fick möjlighet att samträna en del innan de till sist spelade mot Erikslund respektive Franska Skolan.

Max och Björn efter deras första domarinsatser.

I U14 spelade Hammarbys spelare tillsammans med Franska Skolan och mötte Erikslund i två matcher. I vårt U14-lag spelar också Björn och Max som gick domarutbildning för ett par veckor sedan. De dömde sina första matcher i helgen och placerar sig därmed i en än så länge liten grupp av utbildade domare inom föreningen.

Redan nästa helg är det dags igen, och då kommer även våra U8 att göra matchdebut. Denna helg är det Exiles som är värdar och därmed är det Gubbängen som är spelplats även denna helg.

 

Ny storförlust för herrarna

Även herrarna spelade i helgen och mötte den här gången Enköping borta. Laget som denna helg hade en tunnare trupp åkte på ytterligare en storförlust där det slutade med 76-0. Kommande helg är A-laget spellediga, men ett antal spelare från utvecklingslaget åker med vår samarbetsförening Berserkers till Karlstad för att spela match. Den 11 september är herrarna sedan tillbaka och spelar hemma mot Enköping.