I helgen som gick var det äntligen dags för U8 att göra matchdebut när tillsammans med föreningens andra lag spelade rugbyfestival på Gubbängen. Samtidigt gjorde damerna hemmadebut när de spelade sin allra första match på Gubbängen i derbyt mot Stockholm Exiles.

För U8 var lyckan stor över att äntligen få uppleva känslan av att spela match mot okända lag. I den här åldern spelas rugby utan tacklingar, men likaså blir det mycket att hålla ordning på med passningar, motståndare och att byta sida i halvtid. U10 var igång igen med sin andra spelhelg. Även U12 och U14 var med och spelade tillsammans med andra föreningar. Hemma på träningarna har vi också många spelare som ännu inte är redo att spela match och det känns väldigt positivt för framtiden.

Damerna förlorade i derby

Många spelare tog platser som de inte var vana vid att spela på när det saknades fler spelare än vanligt.

Damerna hade hemmapremiär på fina Gubbängsfältet och mötte Stockholm Exiles, ett lag med gedigen erfarenhet. För Hammarbys del var det en hård helg, många spelare var sjuka och truppen bestod till sist av 16 spelare där många spelade på helt andra positioner än normalt.

Delar av matchen hade Hammarby till och med press högt upp på Exiles planhalva, men till stora delar sprang de tunga och snabba motståndarna igenom. Slutresultatet 0-114 säger en del om klasskillnaden. Nu är damerna spellediga i 14 dagar, och samlar nya krafter till den avslutande gruppspelsmatchen som även den spelas på hemmaplan i ett slags derby. Den 25 september är det dags att ta sig an Uppsala Berserkers.

 

Herrarna laddar om

Herrarna var spellediga i helgen som gick och har nu två gruppspelsmatcher kvar. Kommande helg möter de NRK Trojan, ett lag som vann stort när vi möttes i Norrköping. Det ska bli intressant och se hur spelet för de båda lagen utvecklats. 16.00 den 11 september är det dags och för dig som inte kan se live streamas matchen här.