Lördagen visade sig bli en härlig höstdag, passande när Hammarby hade 9 timmar rugby på Gubbängsfältet, en riktig gameday. Först ut var barn- och ungdomslagen, därefter en spännande match om tredje plats i damernas serie och till sist herrarnas sista gruppspelsmatch.

Stora framsteg för damerna

Damerna mötte Uppsala Berserkers, ett lag som de förra året förlorade med ganska stor siffror mot (Exempelvis 72-0 för exakt ett år sedan). I år gällde matchen tredje plats i den norra serien, och det blev riktigt spännande. Uppsala Berserkers var först ut med att göra försök men Hammarby reducerade och vid halvtid stod det 7-5 till oss. Därefter hade vi ledningen ända till minut 58 och i de sista minuterna orkade laget inte jobba sig ikapp. Uppsala Berserkers vann till sist matchen med 17-33. Resultatet visar ett stort steg framåt för Hammarbys fortfarande ganska nya damlag.

I dagens match var truppen full, 23 spelare. Det gjorde att lagets kapacitet verkligen kunde nyttjas.

Som fyra i den norra gruppen kommer nu Hammarby möta Karlstad i två matcher, borta och därefter hemma den 9 oktober. Lagen spelar om placering 7 och 8 totalt samtidigt som Uppsala Berserkers möter Vänersborg i match om fjärde femte och sjätte plats.

Poänggörare: Amanda Hamfeldt 10p, Carina Thunberg 5p, Cathryn Clackson 2p

Ytterligare stor förlust för herrarna

Herrarna mötte Enköping i årets sista gruppspelsmatch och frågan för dagen var egentligen främst vilka siffror Enköping skulle vinna med. Hammarby som under försäsong och sommaren tappat flera nyckelspelare från förra året har ett oerfaret lag som har svårt att sätta emot de Allsvenska lagen. Tavlan stod på 0-120 när matchen var klar. I Norrköping slog Trojan Exiles och Enköping hamnade därför utanför semifinalerna. Därmed säger spelschemat att Enköping och Hammarby ska mötas igen i nästa helg. Hammarby har redan lämnat WO till den matchen eftersom vi bedömer att ytterligare en storförlust inte är värd att spela om. Istället fortsätter vi att titta mot nästa år och bygga från nytt med många av de spelare som anslutit till föreningen under året.

 

Full fart med barnen

U10 tackar av motståndare

Barn- och ungdomsträffen som Hammarby stod värd för blev lite decimerad då många lag tog vilohelg efter förra helgens ungdoms-SM och storturnering i Enköping. Vi hade själva många pigga spelare eftersom vi då lät våra nya spelare vara hemma och vila. U8 och U10 spelade precis som tidigare i egna lag. U12 spelade i Hammarbys färger men mixades med några andra föreningar och U14 blev det mixlag som möttes. Barnen har en spelhelg kvar,  även denna hemma på Gubbängen när Stockholm Exiles nästa helg är värdar.