I lördags åkte 18 spelsugna herrar till Uppsala för att spela träningsmatch. Tre fjärdedelar av laget har spelat i serien under säsongen, även om flertalet gjort sina första rugbymatcher eller allra första matcher för Hammarby. Det är dock helgens debutanter är värda lite extra uppmärksamhet.

Fyra spelare gjorde debut för Hammarbys herrlag, Robin Kvarnström, Ricardo Proboste, Elias Schweitz och Alexander Baker. Robin började spela våras och har tidigare under säsongen spelat för Berserkers via vårt samarbetsavtal. Ricardo kom till föreningen efter sommaren och fick nu möjligheten att testa en match med laget. De två största utropstecken är ändå Alexander och Elias,  18 och 19 år gamla som spelade sina första seniormatcher någonsin. Elias började i föreningen som sjuåring, och är en av få spelare som gått hela vägen upp till seniorspel hos oss. I augusti blev han ny ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten i föreningen där Alexander är tränare. Även Alexander spelade som yngre i föreningen, och med vår växande verksamhet kommer de förhoppningsvis följas av många spelare framöver.

Årets sista lagfoto.

Comeback-spelare på poänglistan

Matchen vann Hammarby med 17-36 och Måns Derk avancerade rejält i poängligan genom att sätta hela fyra försök. Jacob Scott, även han ny under våren och som redan har hunnit med ett par a-lagsmatcher, satte 1 försök och tre målsparkar. Dessutom comebackade Johan Westermark (tidigare Gustavsson) och Stuart Baker,  den sistnämnda gjorde också ett försök. Dagen kan summeras med att alla våra nya spelare fick möjlighet att spela mot ett mer rimligt motstånd och att det också gjorde att spelet började fungera.

 

Lång tredje halvlek

Efter matchen bjöds på traditionsenlig tredje halvlek som var så uppskattad att vi nästan missade sista tåget hem till stan. Ett stort tack till Uppsala för bra spel och värdskap och till Nils Boyer som dömde på ett snyggt sätt.

 

Fler Hammarbyare i farten

Eliott är tredje från höger i den nedersta raden, med en vid malmötröja på sig. Fotot är taget direkt efter helgens träningsmatcher.

Förutom herrarna spelade också U10 match i lördags när de gästade Stockholm Exiles på deras träning. På söndagen var våra F18-tjejer tillsammans med andra tjejspelare i från Mälardalen i Uppsala och spelade sina sista matcher som juniorer,  en vinst och en förlust blev det. Nästa är tjejerna 19 och får lägga allt sitt fokus på damlaget. En som har ett år kvar som junior är Eliott Axling Stegling. Han var på P18-landslagets samling i Malmö och nu håller vi tummarna för att det bär hela vägen den här gången.