I lördags genomförde vi för första gången någonsin två årsmiddagar i föreningen. Den första middagen genomfördes på dagen och vände sig till alla våra medlemmar under 18 år. Den andra middagen genomfördes på kvällen och vände sig till alla medlemmar över 18 år samt partners och månadsgivare som stöttar vår förening. Hela dagen spenderades på Enskede Värdshus där vi fick fin service.

Beslutet att genomföra en gemensam middag för våra barn- och ungdomslag grundar sig på vår ambition om att våra medlemmar ska känna sig lika behandlade. Vi tror också att en middag för alla barn- och ungdomslagen stärker gemenskapen i verksamheten. På årets middag deltog spelare från knatte, U8, U10, U12 och U14 och P18, dessutom flera av våra ledare. Maten bestod av två rätters buffé och under maten delades också utmärkelser ut.

Välkomsttal på barnens middag på dagen.

I de yngre lagen knatte, U8 och U10 fick alla spelare ett diplom med en personlig feedback på. Från U12 och uppåt delades precis som tidigare år utmärkelser ut i de tre kategorierna årets närvaro, årets lagkamrat och årets spelare. Anmärkningsvärt är att Björn Ånestrand för tredje året i sträck fick årets närvaro och därmed sannolikt är den spelare i föreningen som har allra bäst träningsnärvaro.

U12

Årets närvaro – Carlos Cudra

Årets lagkamrat – Gösta Dahlgren

Årets spelare – Viktor Rogelev

U14

Årets närvaro – Björn Ånestrand

Årets lagkamrat – Theo Engqvist

Årets spelare – Edvin Ihre

God uppslutning på kvällen

På kvällen slöt stora delar av dam- och herrlaget upp för att fortsätta föreningens seniorfirande av året. Precis som en årsmiddag ska vara så varvades mat med tal och utdelning av utmärkelser. Extra positivt var det att se vår ordförande Kanogo tillbaka efter en längre tids frånvaro. Eftersom förra årets middag blev inställd så blev det i år extra många utmärkelser som skulle delas ut.

Ordförandes tal under kvällens seniormiddag.

Damerna som haft flera framgångar under året uppmärksammade bland annat att de vann tre av sex matcher i 15´s, att tre av spelarna blev historiska som första landslagsspelare från damlaget när de togs ut till F18-landslaget och att Amanda Hamfeldt med sin snabbhet placerade sig på femte plats i årets poängliga. Herr uppmärksammade att de hanterat en resultatmässigt dålig säsong genom att ha fokus på på framtiden och börja bygga med många nya spelare. Här nämndes också bland annat att förra årets utveckling, Mattias Mucherie, som fortsatt sin utveckling och nu blev årets spelare. Från herrsidan tackade också Bastian Fromm för åren i Hammarby eftersom han nu flyttat till Norge.

Dam

Årets 7´s-spelare – Amanda Hamfeldt

Årets 15´s-spelare – Johanna Dahlén

Årets Rookie – Ida Leden

Herr

Årets nykomling – Miguel Sandgren

Årets utveckling – Charles Martin

Årets spelare – Mattias Mucherie

Årets lagkamrat – Teddy Bell

Årets Hammarbyare

Förra året, när vi fyllde 20 år, valde styrelsen att omformulera priset Årets Hammarbyare. Med en förening som har lag i alla åldrar och inom både tränings- och tävlingsverksamhet blev priset naturligt signumet för en person som arbetat för hela föreningens bästa. Personen ska också verka i linje med föreningens vision och värdegrund. Alla medlemmar har möjlighet att nominera personer till priset och utifrån de nominerade utser styrelsen därefter den slutliga vinnaren. I år nominerades totalt sex personer.

Årets Hammarbyare 2021 – Rodrogo Churio

Rodrigo kom till Hammarby inför säsongen 2020 och har i år tränat herrarnas A-lag och utvecklingslag. Han uppfyller prisets kriterier genom sitt engagemang för föreningen som helhet där han framför allt tagit ett stort ansvar för event och matcher och bidragit till genomförandet av såväl seniorlagens hemmamatcher som de rugbyfestivaler som arrangerats. Han har också involverat sig i flytten från Skarpnäck till Gubbängen och varit med i arbetet med material. Genom sitt engagemang och sin attityd har han också inspirerat sina spelare till att involvera sig i aktiviteter och som hjälptränare för flera av de andra lagen. Det bidrar till föreningens fortsatta utveckling.

Kategorier: Föreningen