Migge började träna med oss i Hammarby under 2021 och strax därefter kom även hans son James ner på träningarna. Bakom varje medlem finns en spännande historia och vi vill visa dig vilka vi är i Hammarby Rugby. Häng med!

Hur hamnade vi här?

En kväll för över ett år sen satt jag och en vän och pratade om hur vi ska göra med våra barn och sport när dom blir äldre. Idag är det enklare att sätta sig framför en skärm och spela med sina kompisar än att gå ut och leka. Hur får man då sitt barn att se sport och fysisk aktivitet som något roligt? Vår teori var i alla fall att det viktiga är att vara ett gott exempel inför sina barn. Vi tränar, springer och spelar badminton mycket i vår familj, men just lagsport är inget som någon av oss gör eller har gjort. Så jag bestämde mig för att börja med en lagsport. 

Idag finns det inte så många sporter som välkomnar tvåbarnspappor över 30 men det gjorde rugbyn. Dessutom bygger rugbyn på goda grundvärderingar kring respekt och disciplin, vilket jag gillar.

En man står med solglasögon och en boll i handen och tittar på spelare som spelar en match.
Som så många andra medlemmar är Migge (med gul väst) med och bidrar till föreningens aktiviteter. När föreningen i juni anordnade SM-kval i 7s rugby för damer var han till exempel bollkalle och hjälpte till runt planen.

Varför Hammarby?

Hammarby har en grund byggd på kärlek och respekt, att stötta Hammarby samt varandra. Här känner jag mig välkommen och hemma på grillningar, träningar och träffar. Efter ett par träningar började min son James, 5 år, fråga vad jag gör på kvällarna. Efter att ha visat lite klipp och någon match så ville han också prova på. James har sin träning innan min och efter sitter han och tittar på pappas träning. Då får han se sin egen pappa och en massa andra vuxna visa varandra respekt, lyssna på tränaren utan att avbryta, vänta på sin tur inför en övning. När dom andra i herrlaget är skadade eller vilar så kastar dom boll med honom eller kanske berättar om vad vi gör för någonting. Det gör att han känner sig som en del av föreningen och lär sig hur man är i en förening det. Det gör också att jag kan koppla av och fokusera på vara spelare en stund. 

Migge började spela med vårt utvecklingslag för herrar. Laget passar för dig som vill prova en helt ny sport eller som kanske spelat en del rugby men behöver träna mer grunder.

Är du nyfiken på oss som förening men kanske inte vill träna fullkontakt så har vi också touchrugby.