Valter spelar idag med P18, och tog i höstas SM-brons med Stockholm Exiles. Han är också tränare för vårt U14-lag, och detta bara ett par år efter att han första gången prova rugby på en idrottslektion i skolan. Så här berättar Valter om hur det gick till när han hittade rätt.

Hammarby rugby kom till idrottslektionen för att låta oss prova rugby. Jag gillade sporten direkt och tyckte det var jättekul att få tacklas och att man bara fick passa bakåt så att det blev lite svårare att komma fram. Så fort idrottslektionen tog slut skyndade jag mig hem och sa att jag vill börja på rugby. Mamma och pappa blev förvånade men mest glada att jag äntligen hade hittat en sport som jag gillade.

Året innan hade jag testat två olika sporter utan att trivas. Med rugbyn hittade jag äntligen något som kändes rätt för mig. När jag kom till första träningen med föreningen var jag jätte-exalterad och glad men också lite nervös, som man nästan alltid är i början. Det gick jättebra och inom två veckor spelade jag min första match. Nervöst men roligt! För att utvecklas mer fick jag börja träna med herrlaget. De träningarna var extra roliga. De var schyssta mot mig och det skämtades ganska mycket, så det var en bra stämning hela tiden.

Från spelare till tränare

På ungdomsträningarna blev jag mer och mer som en hjälptränare. Jag gick en tränarkurs och blev efter det assisterande tränare, vilket jag tycker är jättekul. Idag är jag assisterande tränare för U14 och P16 och spelare själv i P18. Eftersom vi är så pass få i min ålder har Hammarby inget eget lag i P18. Det innebär att jag, under min tid i klubben, har spelat matcher med tre olika klubblag. Hammarby rugby är fortfarande en liten klubb, men jag hoppas att vi snart kommer att ha ett lag i varje åldersgrupp.

Tre killar står bredvid varandra och ser glada ut
På USM där Valter (i mitten) spelade tillsammans med Stockholm Exiles

Jag har spelat i ungefär två år och jag har under dem åren blivit tränare, tränat med herrlaget och spelat USM 2021 där vi från Hammarby tog brons tillsammans med Stockholm Exiles.

Det bästa med Hammarby Rugby är att alla har en kärlek till den här sporten och det finns en stor vänskap i klubben. Alla i Hammarby Rugby brinner verkligen för att klubben ska växa och bli större. Om man vill börja i en klubb där alla är vänner och älskar sporten så är Hammarby Rugby rätt klubb. Jag är jätteglad att jag kom till den här klubben och jag vill innerst inne stanna så länge jag kan och jag hoppas att fler vill komma hit och upptäcka hur häftigt rugby är.

Om möjligt kommer vi gärna ut och genomför träningar på din skola. Idrottsföreningar, fritidsgårdar och andra organisationer är också välkomna att kontakta oss så kan vi tillsammans planera en rolig aktivitet för er. Vi välkomnar alla oavsett tidigare träningserfarenhet, det finns ett lag för alla i Hammarby. Kontakta oss på ungdom@hammarbyrugby.se eller info@hammarbyrugby.se om du vill veta mer.