Denna månad får vi via månadens medlem möta Sadia som började i damlaget men sen hittade till touchrugby. Hon kom till Hammarby Rugby efter att ha fått tips om att damlaget skulle ha nybörjarträningar för att utöka sin trupp. Nu är hon istället ledare och tränar själv i touch-laget som startade i Augusti 2021. Vi låter Sadia berätta hur det hela gick till.

Jag började spela med Hammarby Rugbys damlag när de rekryterade nya spelare i augusti 2020. Efter ett tag insåg jag att jag tyckte träningarna när vi spelade touch var dom roligaste och att tacklas inte var lika kul. Jag sökte mig därför vidare till ett touchlag i en annan förening och tyckte att det var hur kul som helst. Det här var verkligen min grej!

Två mot två – en utmanande övning där båda spelarna behöver vara i rörelse hela tiden, oavsett om du spelar försvar eller anfall.

Saknade Hammarby

Efter ett tag saknade jag att tillhöra Hammarby som ändå är klubben jag vill representera. Då fanns det ingen touchverksamhet i Hammarby. Efter en del samtal med styrelsen visade det sig att de delade min åsikt om att vi borde ha och erbjuda touchrugby inom klubben. Vi startade laget med fokus på att spela touch som en egen rugbyform och på den vägen är det. Jag är nu tränare och huvudansvarig ledare för laget. Nu under våren har jag även gått med i den nystartade kommunikationsgruppen inom föreningen. Främst vill jag ansvarar för att promota Touch-laget och hoppas på att min representation ska kunna väcka lust och engagemang hos fler både inom och utanför föreningen att komma och träna med oss.

När du tränar med oss får du den fantastiska gemenskap som finns både inom klubben och på våra touchträningar. Touchrugby som träningsform passar dig som vill ha rugbyfys och gillar bollspel men som inte kan eller vill ha den fullkontakt som tacklingar innebär. Det är till exempel perfekt för föräldrar vars barn tränar rugby, var med på touchen när barnen tränar! Vi som tränar idag är föräldrar och andra utan tidigare rugbyerfarenhet, men också en å annan före detta rugbyspelare. Gemensam nämnare är att vi gillar att träna med boll, träna intensivt och skratta på träningen.

Touch-laget tränar på onsdagar 18-19, i kalendern kan du se mer exakt var och när. Har ni några frågor eller funderingar får ni gärna kontakta oss på touch@hammarbyrugby.se. Du kan också läsa mer här hur det fungerar med touchen. I touchen tränar alla oavsett ålder, kön och erfarenhet tillsammans. Så kom och pröva eller tipsa en vän som ni tror skulle gilla det. Hos oss får alla testa i tre veckor, och du behöver inga förkunskaper.