I helgen var det många av våra spelare som fick möjligheten att snöra på sig rugbyskorna och känna gräset under fötterna. Hemma på Gubbängsfältet spelade både dam- och herrlaget sina första hemmamatcher och i Norrköping fick flera av våra barn- och ungdomslag äntligen spela match under årets första festival. 

Säsongens första vinst för damlaget

Damlaget tog sig an Uppsala som förra året spelade tillsammans med Stockholmslaget Berserkers. Hammarby kom inte helt till sin rätt spelmässigt under första halvlek, spelet och besluten uppfattades som lite stressade vilket resulterade i en del onödiga bolltapp. Kanske var det lite hemmapremiärnerver som spökade? Efter första halvlek stod det 7-0 till Hammarby. När andra halvlek drog igång hade spelarna lyckats lugna ner spelet och fått upp fokus. Det var en jämn match både spel- och poängmässigt.

När det var cirka 20 minuter kvar av matchen stod det 14-7 men Hammarby med nästintill full trupp hade energi kvar att göra ytterligare försök. Matchen slutade med resultatet 26-7, vi gratulerar damlaget till segern och framstegen de gjort. I laget fanns även en debutant som spelade sin första rugbymatch med bravur, bra jobbat Cissi och kul att du valt att ansluta till Hammarby Rugby. Nu väntar ett uppehåll för damlaget med 15s matcher som istället laddar om under veckan för att nästa helg spela kvalomgång 1 i 7s.

Damerna firar efter segern i årets första hemmamatch.

Poänggörare: Cathryn Clackson 11p,  Amanda Hamfelt 5p, Carina Thunberg 5p, Viktoria Svangren 5p.

En något trög start för herrarna på hemmaplan
Foto från ner herrarna senast mötte Erikslund i en 15s match, 2019

För herrarna var det Erikslund från Täby som stod på schemat. Lagen hade under försäsongen en gemensam träning tillsammans men nu var det dags att mötas som motståndare. Hammarby hade en trög start i matchen med en del tappade bollar och missade tacklingar. Detta resulterade i att Erikslund gjorde några snabba poäng i början av matchen. Hammarby lyckades ta in några poäng genom ett försök precis före halvlek. I andra halvlek levererade Hammarby ett bättre försvar men lyckades inte ta sig tillbaka helt i spelet och matchen. Matchen slutade med en förlust för Hammarby med 7-32. Nu blickar vi framåt istället mot nästa match som går av stapeln den 4 juni klockan 14.00 då herrarna tar emot Uppsala på Gubbängen. Låt oss fylla läktaren vit och grön!

Poänggörare: Tore Österlund 5p, Fredrik Enstad 2p

En intensiv och rolig dag i Norrköping
U12 med flera matchdebutanter tackar av Exiles.

Samtidigt som seniorerna spelade fick U10, U12 och U14 kicka igång säsongen i Norrköping. Den första planerade rugbyfestivalen blev inställd för två helger sedan så det var många spelare som hade längtat efter att komma igång med matchsäsongen. Tre spelare fick möjlighet att spela sina allra första rugbymatcher. Under denna dag hade vi våra Hammarbyspelare iklädda lite olika färger då de teamat upp med andra lag. U12 spelade i gröna tröjor, U14 ihop med Troján spelade i svarta och röda tröjor och U10 spelade tillsammans med Stockholm Sharks. Totalt var det 14 spelare och 6 ledare i alla åldrar som åkte ner till Norrköping, dagen bjöd på intensivt spelande och glada miner. Vi ser redan fram emot nästa festivalomgång som arrangeras av Hammarby på Gubbängsfältet den 4 juni, välkomna! 

Tack!

Till sist passar vi på att tacka några personer och företag som också gjorde rugbydebut denna helg. Uppe på ett av avbytarbåsen hittade vi Samuel bakom streamingkameran och vid sidan av plan en ny fysio vid namn Hassan. För er som inte vet så består en rugbymatch av tre halvlekar, den sista inkluderar ett mål mat till de båda spelande lagen. Vi är därför glada över att vi inlett ett samarbete med restaurang Mickel Räv som levererade korvstroganoff till alla hungriga rugbyspelare. Sist men inte minst vill vi tacka vår nya partner Px2 Projektering som nyligen skrivit under ett treårsavtal med föreningen. Vi ser fram emot att ha er med på vår resa.