Den här månaden får vi möta Jesper Liljestrand som för många inom Hammarby Rugby är ett känt ansikte. Jesper är nämligen både tränare för U12, lagledare för P18, lagledare för herrlaget och är materialansvarig. Nu är det dags att få höra mer om hur han hittade till rugbyn och hans hammarbyresa.

Från bajensupporter till multiengagemang

Jesper alltid varit bajensupporter och hans intresse för rugby började 2008. Allt började med att han följde med kompisar för att se Hammarby spela rugby nere på Årstafältet. Redan då väcktes ett intresse för sporten så när kompisen Johnny tyckte att Jesper skulle med på träning och testa tvekade han inte. Jesper beskriver att han fastnade direkt. Att rugby är en kontaktsporter och klungorna var särskilt uppskattat. 

Sedan Jesper började träna i Hammarby rugby har intresset och hans engagemang inom föreningen vuxit. Han är både aktiv som tränare, lagledare och materialansvarig. Jesper beskriver att det som är roligast med att vara aktiv som tränare och lagledare är att se utvecklingen både hos individuella spelare och den gemensamma utvecklingen i laget.

”Jag trodde aldrig att döma skulle vara så här kul”

Jesper har även genomgått domarutbildning och uttrycker förvåning över hur kul han tycker det är att döma i matcher. Det roligaste i rollen som domare är att stå där på planen för att se till att en match flyter på bra och att kunna vägleda spelare. 

Ett rugbyminne som sticker ut för Jesper är när U12 var i Vänersborg 2019 för att delta i ungdoms SM. Jesper minns tillbaka på det som ett av sina bästa rugbyminnen och att han kände glädje över hur bra laget spelade i turneringen. Att just ungdomssektionen har vuxit genom åren som Jesper har varit engagerad är något som känns särskilt kul och vid förra årets ungdoms-SM slog Hammarby rekord i antal ungdomsspelare som var med. 

Det som driver Jespers engagemang inom Hammarby Rugby är sammanhållningen och att rugby är en grym sport. Med sitt stora engagemang och långa erfarenhet inom klubben kan Jesper dela med sig av hans upplevelser. Han beskriver att det bästa med att engagera sig i klubben eller att börja spela rugby i Hammarby dels är möjligheten att utvecklas som person och spelare samt sist men inte minst att ta del av rugbyns fina gemenskap.

Blir du intresserad av att testa rugby eller engagera dig mer inom föreningen? U12 har träningar måndagar och onsdagar klockan 18:00-19:30 på Gubbängens Rugbyplan. P18 tränar tillsammans med herrlaget på måndagar och onsdagar klockan 19:30-21:00 på Gubbängens Rugbyplan. Kolla in kalendern för att veta mer.

Det finns också ett gäng funktionärsroller för dig som vill testa en annan form av engagemang. Kanske vill du hjälpa oss i kiosken eller föreningsshoppen på matcher? Eller är en fena på att ragga partners och sponsorer? Gillar du digitala medier har vi en hemsida som ska skötas och streaming som ska göras. Eller så hör du helt enkelt av dig till info@hammarbyrugby.se eller ordforande@hammarbyrugby.se och berättar vad du vill hjälpa oss med!