Vi är idag mycket glada över att berätta att vi inför 2023 har tecknat partneravtal med en ny samarbetspartner, NavX. Avtalet mellan E-handelsföretaget NavX och föreningen gäller först och främst driften av vår kommande webshop, men inkluderar också ett antal ytterligare saker. Nu startar arbetet med att få den kommande webshopen på plats före jul.


Vi har under en längre tid haft planen att starta en egen webshop där varor från olika leverantörer ska kunna säljas och olika lösningar har testats och diskuterats. Samarbetet med NavX ger oss en helhetslösning där webshoppen sköts parallellt med vår fysiska shop på Gubbängen. Avtalet innebär samtidigt att alla intäkter går till föreningen. Webshoppen finns inom kort på www.hammarbyrugbyshop.se. Utöver driften av webshoppen ingår det i avtalet sponsring av så väl träningsmaterial som matchkläder. NavX kommer därmed pryda både damlagets och herrlagets matchtröjor under kommande säsong.

I och med samarbetet med NavX får vi möjlighet att ta nästa steg med vår shop. Under 2022 har shoppen haft öppet på alla hemmamatcher vilket har gjort att fler har kunnat handla av oss. Men alla supporters bor inte i Stockholm. Med webbshoppen ökar vi nu tillgängligheten för fler att handla snygga Hammarby Rugby-saker, säger Johan Westermark, som har varit ansvarig för shoppen sedan juni i år.

En återvändare till Hammarby Rugby

Extra roligt är det att ägaren till NavX, Ola Kvarnström, har en lång historia i svensk rugby. Han har längre tillbaka varit generalsekreterare för Svenska Rugbyförbundet men var framförallt med vid bildandet av Hammarby Rugby. Ola var bland annat en av våra första ordföranden, men har under de senaste året betraktat föreningen på avstånd. Ola säger om sitt återuppväckta engagemang i föreningen:

Jag har varit inblandad i lite rugby här och där genom åren, umgåtts en hel del med gamla rugbykompisar och nu senast i somras var jag iväg med Swedish Vintage Vikings till Verona i Italien och en Golden Oldies-turneringen där. Flera av mina barn har spelat eller spelar rugby och då kändes det som jag ville stötta på något bra sätt.

Jag hoppas att partnerskapet mellan NavX och föreningen ska bidra till föreningens utvecklingsresa som de sedan ett par år tillbaka är inne på.

Lansering av webshoppen sker under december månad. Under 2023 fortsätter vår fysiska shop att vara öppen vid hemmamacher och vid vissa träningar.