Imorgon är det 1 maj och officiellt naturgrässäsong i Stockholm. Våren låter dock vänta på sig och träningarna fortsätter på konstgräs en vecka till. Årets första träningsmatcher spelades i helgen och alla känner att nu är det nära.

Seniorerna sätter igång 13 resp 20 maj

Damerna spelar även i år i Allsvenskan, som är en rak serie bestående av åtta lag. Vi möter varje lag en gång, hemma eller borta och i höst avslutas serien med slutspel. Damerna har lottats till tre raka bortamatcher nu under våren, så första gången du har chans att se dem spela på Gubbängen blir först i augusti.

Herrarna spelar i en liknande serie som förra året, i år kallas den Division 1. Här har högsta serien förändrats så att förra årets Superallsvenskan och Allsvenskan har slagits ihop. Vi valde att tacka nej till spel i den serien då vi inte tror att den serien gynnar utvecklingen för vårt herrlag eller för svensk rugby. Istället prioriterar vi att fortsätta vårt utvecklingsarbete där vi vill ha två stabila herrlag och där nya och oerfarna seniorer ska matchas mot lämpligt motstånd. I herrarnas serie blir det tre matcher mot vardera Erikslund, Uppsala och Exiles B-lag. Första matchen för året är den 13/5 kl 12.00 hemma på Gubbängen.

Utvecklingslaget kommer likt förra året delta i Mälardalen 10’s som var en stor succé då. Vi hoppas på att många nya och unga spelare ska få speltid där.

Ungdomarna är redan igång

I år tar vi ytterligare ett steg med barn- och ungdomsverksamheten med målet att våra äldsta pojklag ska få lika bra tillväxt på spelare som vi haft i de yngre lagen. Lagen har haft lite olika upptakt på säsongen där U14 var i Norrköping redan förra helgen och hade träningsläger med Trojan. Denna helg har U12 och P16 varit i Tumba och spelat årets första matcher. I båda lagen hade vi debuterande spelare och fler kommer framöver. Nästa vecka åker F15 och F18 till Vänersborg och spelar årets första matcher där.

För alla yngre lag är det rugbyfestivaler i Stockholm och Mälardalen som gäller under året. Hammarby är värdar den 27 maj, och vill du se och uppleva en riktigt härlig rugbydag ska du komma förbi Gubbängen då I höst är det så klart också ungdoms-SM, än så länge på okänd ort, som väntar. De äldre ungdomarna åker till Viking Cup i Göteborg i juni och för de allra äldsta planerar vi för en spännande säsongsavslutning.

U12 på turnering i Tumba
P16 på turnering i Tumba