Säsongen är igång! I helgen var flertalet av våra barn- och ungdomslag i Enköping och spelade årets första matcher. Med strålande sol var det lätt för alla att älska rugby och på planerna kryllade det av glada barn, tränare och föräldrar. Samtidigt var Kerstin från F18 på landslagsläger.

Rugbyfestival i Enköping

På förmiddagen spelades rugbyfestivalmatcher för alla lag upp till 14 år. Hammarby var på plats med U10, U12 och U14 och i alla lag hade vi spelare som gjorde sina allra första matcher någonsin. Dessutom är det många i Hammarby som har bytt åldersgrupp i år, vilket innebär nya regler.

För U10 var det därför många spelare som för första gången fick tackla i match och tränarna berättade stolt att spelarna hade fått beröm för att de gjorde det på ett utmärkt sätt.

U10 i Enköping

I U12 och U14 samarbetar vi även i år med Trojan från Norrköping. I U14 har klubbarna under våren haft två träningsläger tillsammans som uppstart, men som alltid tar det lite tid att lära känna varandra på planen. Även om det blev förluster gick det att se en tydlig förbättring i varje match som spelades och i slutet av den sista matchen var Hammarby det starkare laget.

U14 i Enköping

P16 startade året med bortamatch

När festivalerna tog slut var det dags för P16 att spela årets första match. I år samarbetar vi med Tumba-föreningen Sharks och lagen har precis börjat att träna tillsammans en gång i veckan. Matchen slutade visserligen med stora siffror, men spelarna visade på förmågan att hålla huvudet högt hela matchen och hade stundtals styrka i både försvar och anfall. Nu väntar två veckors ytterligare träning innan det är dags för nästa match i serien.

I P16 hade vi Johan som spelade sin allra första match och som direkt visade den rätta Hammarby-andan med laget före jaget på plan. Lagledarna hälsar att det är sällan man ser ett lag med så stark kämparglöd även i motgång och att vi med ytterligare träning kommer höja nivån ordentligt. Tack också till Enköping som lånade ut tre spelare så att vi kunde spela 12-manna hela matchen.

P16

Det finns plats för fler spelare i alla lag och nya spelare är välkomna ner att testa på våra träningar, måndagar och onsdagar i Gubbängen. Kontakta oss om du är intresserad!

Kategorier: Föreningen