Hej kära bajare!

I fjol fick Hammarby Rugby besked om att det ska byggas bostäder på Årstafältet. Efter 18 år blev det dags för oss att hitta en ny hemmaplan. Föreningen har tillsammans med andra rugbyföreningar som höll till på Årstafältet blivit lovade en ny rugbycenter på Gubbängsfältet. Den skulle ha stått klar 2019, men öppningen har redan nu blivit flyttad till 2020. Troligen kommer det dröja ännu längre. Under den här mellanperioden – som kan bli så lång som tre år – kommer Hammarby Rugby att hålla till på Skarpnäcksfältet. Det är en ganska dålig lösning för Hammarby Rugby som ser 2018 som ett år av ombyggnad. Vi har beslutat att satsa på ungdomar och bygga om vårt herrlag. Det är dags att bygga klubbkänslan som Hammarby är känd för.

Nu till det allra viktigaste. Vi behöver ett klubbhus. För att bygga klubbkänsla behöver också ha någonstans att hänga, som spelare, som medlemmar, som bajare. Det finns en lösning på Skarpnäcksfältet som vi tror kan fungera tills vi får komma till Gubbängen, där vi blivit lovade en föreningslokal. Lösningen är ganska enkel, men vi tror att det räcker för oss.

Vi ska köpa en grönvit, 20 fot container som ska byggas om till ett litet, mysigt klubbhus. Där kan vi bjuda på mat, öl och titta på rugby tillsammans, efter träningar, efter matcher och när solen skiner över Stockholm . Alla är förstås välkomna, speciellt alla bajare som stöttat oss genom åren.

För att lyckas med detta behöver vi få ihop ca 40 000 kronor. Alla pengar kommer att gå till containern och kostnaderna för att rusta upp den. Containern kommer att kosta ca 30 000 kr och ytterligare 10 000 kr kommer gå till att bygga en liten bar, läktare och se till att elcentralen fungerar korrekt. Vi hade gärna betalat det här själva, men de pengar vi lyckats spara från i fjol kommer att gå till att satsa på ungdoms- och herrlaget som i år ska tävla i fyra olika turneringar och serier.

Det är nu vi kommer med hatten i handen och frågar om du/ni kan tänka er att donera en slant till vårt klubbhus. Varenda krona räknas. Vi lovar att måla en jättestor och vacker Bajen-logga på långsidorna av containern och bjuda på öl till årets premiärmatch.

Du kan sätta in pengar på plusgirot 713273-1 eller swish 123 682 58 63. Märk donationen med ”klubbhus”. 

Vi uppskattar varje krona ni sätter in.

Tack så oerhört mycket!