I helgen har det varit full fart både för herrlaget och för våra ungdomar. Ungdomarna spelade i lördags rugbyfestival på Stora Essingen och bildade lag med Attila respektive Uppsala. Herrarna spelade under söndagen placeringsmatch i division 1 mot Erikslund. Och både under lördagen och söndagen var det nya spelare som visade framfötterna.

Våra ungdomar har under de senaste veckorna fått flera nya spelare som har börjat träna tillsammans med oss. I helgen var fyra från Hammarby på Rugbyfestivalen och vi varvade rutin med nybörjare. Både August McKenzie och Collin McInerney gjorde matchdebut och det efter att ha tränat bara två träningar, Collin gjorde dessutom sitt första försök. Försök gjorde även Elliot Axling Steiger, en av våra erfarna spelare och Svale McKenzie spelade även han mycket bra i de två matcherna som varje lag hade.

Barn- och ungdomsspelare uppställda intill varandra.

Lagbild med några av våra barn- och ungdomsspelare.

Herrarna vann

Även hos herrarna kombinerade vi rutin med nya spelare. En del skador innebar att spelare som inte tränat så länge med oss fick möjligheten, och som de spelade. Matchen var jämn och rolig att spela. I klungorna fick vi idag stå tillbaka, men med bra spel från backarna så höll vi undan och vann med 17-24. Poängfördelningen innebar att hela fyra spelare gjorde försök. En av dem var Emil Marklund, nytillkommen från Attila som gjorde sin första match för oss och dessutom blev utsedd till Man of the Match av tränarna. Övriga försök gjordes av Pontus Westlund Spaak, Sebastian Pihlainen och Anton Häggbring. Dessutom sattes två målsparkar av Johan Gustavsson. Andra spelare som visade framfötterna var Oscar Evelyn, tidigare Enköping, som gjorde sin andra match med Hammarby och Johannes Bagdi, som spelade en av sina allra första matcher någonsin.

Dags för träningsveckor

Både herrarna och ungdomarna har nu ett par träningsveckor framför sig. För ungdomarna är det två veckor till ungdoms-SM i Vänersborg. Herrarna i sin tur har en planerad match kvar den här säsongen. Den 30 september klockan 13 kommer Kalmar Södra upp till Skarpnäcks Sportfält för den sista placeringsmatchen.