6 spelare och 3 ledare var i helgen på ungdoms-SM i Vänersborg. Eftersom vi inte kunde ställa upp med egna lag i år spelade vi tillsammans med andra föreningar. Helgen bjöd på många matcher mot varierat motstånd. Bra träning för spelarna att ha så många matcher på två dagar, och mycket fin rugby att titta på.

I U12 hade vi en spelare med oss och Edgar spelade tillsammans med Atilla Trojan. Laget spelade totalt 6 matcher och fick med sig en vinst från dessa. De fem spelarna i U14 spelade tillsammans med Trojan/Uppsala. Elliot, Axel, Åke, Emanuel och Svale hade sju matcher på schemat, de flesta slutade dock med förluster. -För oss som förening är det viktigt att vara på plats och ge våra spelare chansen att spela många matcher säger John Oxford, vår ungdomsansvarige.

Spelarna i Hammarby IF rugby är samlade mellan två matcher

Även om vi spelade i andra färger var vi grönvita mellan matcherna. Tack till Trädgårdsservice som genom sponsring möjliggjort inköp av de svarta t-shirtsen.

Hammarby siktar på egna lag nästa år

De senaste veckorna har vi fått många nya spelare som provat att spela med oss. Dessa var så klart inte med på SM, men det lovar gott inför nästa år. Styrelsen har börjat arbeta med nästa års verksamhetsplan och från ungdomssektionen är budskapet glasklart. Nästa år har vi minst två egna lag med på ungdoms-SM.

John berättar: -Vi kommer framöver ha många rekryteringsaktiviteter från och med nu och framåt. Så sent som häromdagen var jag och hade en rugbyträning med en skola på söder. Ytterligare träningar är bokade och förhoppningsvis är det ytterligare några som fastnar för vår härliga sport.

Kanske vet du en skola där man vill prova rugby? Kontakta oss på info@hammarbyrugby.se eller ungdom@hammarbyrugby.se