Pojkar står uppställda

Några av Hammarbys spelare.

I lördags åkte ungdomslagen med ledare till Norrköping på träningsläger. NRK Trojan stod värdar för en RUT-träff, en träningsdag  med fokus på träning och utveckling. RUT-träffarna vänder sig till alla oavsett erfarenhet av rugby. För pojkar är det i år födda 02-05 som får delta och för flickor är det födda 01-06.  Hammarby åkte med totalt 14 spelare och ledare, där de yngre spelarna deltog på en parallell träningsdag med Trojan och Atilla.

Dagen startade tidigt med tåg från Stockholm och på plats i Norrköping var det tre timmars träning. Totalt var det över 50 spelare på plats och dessutom många tränare. Medan spelarna tränades av erfarna coacher passade tränarna på att dela erfarenheter och lära. Föräldrar på plats var publik vilket gjorde att spelarna också fick spela match inför många som tittade på. Efter träningen blev det en promenad i Norrköping, pizza med hela gänget och sedan tåget hem igen.

Fler träningsläger framöver

Planen är att Hammarbys ungdomar ska åka ner till Norrköping på träningsläger på deras konstgräs en gång i månaden under vintern. Det ger oss bra möjligheter att spela rugby med tacklingar även om det är snö ute. Dessutom får spelarna möjlighet att spela matcher med många spelare på plan, även det lärorikt.