Precis som för ett år sedan åkte Hammarby Rugbys ungdomar i lördags på vinter-träningsresa till Norrköping. Värdar var NRK Trojan som i Maxihallen lät Mälarregionens lag få en försmak på säsong 2020.

 

Ett femtiotal personer står uppställda på rader med armarna runt varandra

Hela gänget från dagens läger samlade

Morgonen startade tidigt för de 13 spelarna och ledarna som åkte buss fram och tillbaka. Hammarby hade med sig spelare i tre åldersklasser, U12, U14 och P16. I U14 visade vi att vi kommer stå starka med ett eget lag då totalt 10 spelare var med denna helg. Totalt deltog ett femtiotal ungdomar från flertalet föreningar runt om Mälardalen.

 

Grymma tränare och match

Tränare för dagen var Mattes Cosmin Spencer, Sebastian Nockmar, Stina Leijonhufvud och Henrik Ek. De föreningstränare som var med hade på det sättet också möjlighet att inspireras och få med nya övningar hem från den erfarna ledarstaben.

En stor mängd personer sitter på gräset och tittar på en person som står upp i mitten och pratar.

Samling med genomgång av stationerna.

Träningen började med några varv runt planen och därefter delades gänget upp i fyra grupper. Extra kul var att 20-talet tjejer som deltog bildade en helt egen grupp och fick träna tillsammans, något de inte alltid är så vana vid på hemmaplan. Grupperna roterade mellan olika stationer som hade teman som sparkar, klungor, anfall och försvar. Hela träningen avslutades med match i mixade lag.

När Hammarbys egen tränartrojka summerade dagen konstaterade de att den var väl organiserad med bra tränare och övningar vilket gav mersmak hem. Det är också häftigt att se hur spelare från olika föreningar som under säsong spelar match mot varandra på ett sådant här läger umgås och är vänner.

 

Träningar fortsätter på hemmaplan
Flera personer står i en halvcirkel med ryggen mot kameran

Samling på en inomhusträning

Nu blir det ytterligare några veckor med träning på hemmaplan. Ungdomslagen kör inomhus på onsdagar och lördagar under februari och mars. Nybörjare i ålder 9-16 år är välkomna båda dagarna, onsdagar 18-18.45 tränar dessutom vår Knatterugby, de Dsom är 5-8 år. De senaste uppdateringarna om träningstider hittar du i kalendern.

I april flyttar träningen troligtvis tillbaka till Skarpnäck och i maj kommer årets rugbyfestivaler att dra igång. Ryktet säger också att det finns planer på några spännande och mer ovanliga aktiviteter under året.