Den här veckan startar vi äntligen igång vår barn- och ungdomsverksamhet igen efter ett par veckors uppehåll. Träningarna sker på Skarpnäcks Sportfält och nu har vi också nya träningsdagar, tisdagar och torsdagar.

Inomhusträningarna avslutades i mitten av mars på önskemål från föräldrar som en följd av utvecklingen med covid-19. Eftersom vi nu är igång på konstgräs utomhus och utvecklingen har styrelsen under påskhelgen beslutat att det är rimligt att starta igång verksamheten igen. Först ut att börja träna igen är U10-U14. Våra äldre spelare, P16 och P/F18 har hela tiden tränat med våra seniorer. Även Knatterugbyn planerar att starta inom kort.

 

Nya träningstider

De nya träningstiderna är tisdagar och torsdagar 17.30-19.00. I dagsläget är alla matcher och rugbyfestivaler inställda tom 31 maj, vilket innebär att helgerna är rugbyfria ett tag framöver. När vi har mer information om matchspel och turneringar återkommer vi om detta. Vanligen spelas matcher på lördagar och längre fram kan vi också ha träning vissa lördagar.

 

Viktigt att följa förhållningsreglerna

Precis som för våra seniorer så är träningarna anpassade för att följa rekommendationer från exempelvis Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten. Du kan läsa mer om våra rekommendationer i tidigare information från styrelsen. De viktigaste punkterna kan sammanfattas i:

  • Att delta i träningen är frivilligt
  • Den som är sjuk eller har symtom på luftvägssjukdom stannar hemma
  • Kroppskontakt ska undvikas vilket innebär att träningen huvudsakligen handlar om bollteknik och fys.
  • Träningsgrupperna delas i mindre grupper när det är möjligt.
  • Egen vattenflaska ska användas, att låna av varandra är ej tillåtet.
  • Den som normalt åker kommunalt till träningarna bör i dagsläget överväga andra transportsätt (cykla, samåka i bil etc) eller avstå träning.

 

Fortsatta uppdateringar

Beslutet om att träna gäller tills vidare men kan ändras med kort varsel utifrån det förändrade sjukdomsläget i Stockholm och myndigheternas rekommendationer. Alla förändringar förmedlas i våra officiella kommunikationskanaler via webb och Facebook samt i föreningens medlemsgrupper. Om du vill veta mer om hur styrelsen resonerar kontakta ordförande Kanogu Njuru.