I söndags var det äntligen dags för några hammarbyare att spela årets första match. Våra tre P18-killar åkte till Täby och spelade tillsammans med Stockholm Exiles match mot Erikslund. Erikslund vann, men våra debuterande P18 gjorde bra ifrån sig.

Valter Falck, Eskil Bohlin och Eliott Axling Steiger på plats i Täby (Foto: Jesper Liljestrand)

Eskil, Eliott och Valter spelar alla sitt första år i P18 och gjorde således debut i åldersgruppen. Redan förra året började vi samarbeta med Exiles och killarna tränar med Exiles minst en gång i veckan. Detta har gett bra förutsättningar för gemensamt spel mellan lagen och är något vi uppskattar.

 

 

 

 

Tuff match mot erfaret motstånd

Matchen spelades 3 x 15 minuter och det blev 10-manna för att matcha antalet spelare i de båda lagen. Matchen startade trögt för båda lagen, vilket inte är så konstigt med tanke på det långa uppehållet och begränsade möjligheter till fullkontaktsträning. Efter ett par minuter fick Erikslund igång spelet och då kom både försök och satta målsparkar. I andra och tredje kvarten kom Exiles och Hammarby in i spelet med hjälp av allt bättre struktur. Till sist blev det också två försök och en målspark. Erikslund, som spelar sitt andra år i P18 var avsevärt mer erfarna i och vann stort. För oss var dock det viktigaste att våra tre killar fick speltid och började samla erfarenhet från P18. Det är en ganska stor skillnad i spel och P18 är definitivt en tuffare nivå än P16.

Att P18 är tuffare höll även Hammarbys ledare Jesper Liljestrand med om. Han agerade linjedomare och fick springa rejält under matchen.

 

Ny match om ett par veckor

I slutet av maj är det dags för match igen, då spelar vi mot Erikslund på Skarpnäck. Förhoppningen är så klart att efter sommararen få spela fler P18-matcher och mot fler motståndare. Förhoppningsvis blir det ett SM för åldersklassen i september och matcher mot lag från södra Sverige.