Nu är det dags för alla tonårstjejer som gillar träning och lagidrott att titta hit, nu startar vi rugbylag bara för er! På tisdagar erbjuder vi prova på-tillfällen och träning för tjejer 12-18 år som är nyfikna på rugby och vill testa. Vi erbjuder en fysisk sport med skratt och kamratskap där det finns plats både för dig som vill träna och ha roligt med lagkompisarna och för dig som vill satsa på din träning.

 

En tjej med grönsvartvita kläder har en boll i famnen. Hon är fasthållen av en tjej med rödsvarta kläder. Bakom dessa kommer ytterligare en grönvitsvart tjej springande och en domare med blå tröja springer strax intill.

Två av våra nuvarande F18-tjejer spelar match. (Foto Tomas Berg)

Hammarby Rugby tränar på Skarpnäcks Skarpnäcks och på Gubbängsfältet. Våra tjejträningar är på tisdagar och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av rugby eller bollidrott. Ansvarig för flicksatsningen är Anja Näslund. ”Att ge fler tjejer chansen att få testa rugby är självklart. Hammarby Rugby vill vara en förening för alla, och rugby är dessutom en sport där alla typer av spelare behövs, snabba, starka, uthålliga…” säger Anja.

Rugbyns värderingar stämmer väl  med det som många tjejer saknar i idrotten, vi prioriterar glädje, kamratskap och att göra saker tillsammans. I Hammarby Rugby vill vi att rugby ska vara mer än bara sport! En annan viktig värdering är att vi arbetar tillsammans, – För föreningen – För laget – För jaget!

 

Spelas i två åldersklasser
En tjej i grönvitsvart tröja håller fast en tjen med rödsvart tröja genom att hålla armarna om hennes midja.

En av våra nuvarande F18-spelare i full färd med att tackla. (Foto Tomas Berg)

Upp till 15 års ålder spelar tjejer i mixade lag med killar. Det finns också två tjejklasser, och det är dessa vi nu vill satsa på. I F15 spelar tjejer som är 12-15 år och och F18 spelar tjejer som är 16-18 år. I Hammarby kommer tjejerna både träna egna träningar och träna tillsammans med andra lag.

Prova på tjejer 12-18 år

Tisdagar 17.30-19.00 .

Anmäl dig via vårt anmälningsformulär.

Här kan du läsa mer om F15 och om F18

Efter prova på-tillfällena fortsätter du träna tillsammans med våra befintliga lag. Tjejlagen kommer också att ha egna träningar och samlingar.

Frågor? Kontakta oss på info@hammarbyrugby.se

 

Från och med 16 års ålder går det att söka dispens för att spela med seniorlag. I Hammarby är vi noga med att man ska vara tekniskt, fysiskt och mentalt mogen för seniorspel innan det sker. Även om man inte spelar matcher med damlaget kan en del av träningarna ske med dem. För de yngre tjejerna sker en del av träningarna ihop med jämnåriga killar.

 

I linje med Hammarby Rugbys vision

Att starta tjejlagen är en del av föreningens utvecklingsarbete. Efter att ha fått fart på våra yngre barn- och ungdomslag är detta nästa steg på vägen mot vår Vision 2025, där vi har som mål att vi ska ha två lag i varje åldersgrupp på barn- och ungdomssidan. Vi vill ge dig som tjej möjlighet att idrotta och vara aktiva i en lagidrott utifrån din egen ambitionsnivå. Vill du satsa finns det goda möjligheter att coachas till att representera Sverige, men vill du främst träna för träningens skull och för den sociala delen så finns den möjligheten också.