Vi i Hammarby Rugby har en tydlig vision om hur vi vill växa och utvecklas som förening under de kommande åren. För att vi ska kunna förverkliga den behöver vi nu ännu fler engagerade tränare och ledare som vill hjälpa oss att ta nästa steg. Vi erbjuder dig en engagerad styrelsen som strävar efter alla medlemmar ska känna att de kan vara med och påverka. Vi tror att uppdrag är lättare att ta sig an när de är tydliga och arbetar utifrån tydligt uppsatta mål. Exakt vad ditt uppdrag innebär beror på vilken roll du du har.

Just nu söker vi exempelvis dig som är sugen på nedanstående uppdrag. Kontakta vår sportansvarig på sportansvarig@hammarbyrugby.se om du är intresserad eller vill veta mer om någon av rollerna.

Seniorverksamheten

Tränare till herr utveckling – Sedan 2021 har vi egna träningstider för vårt utvecklinglag för herrar. Laget kommer under 2022 spela i Mälardalens Super10´s och består av spelare i olika åldrar och med olika erfarenhet. De flesta har börjar spela rugby i vuxen ålder under det senaste året. Du kommer vara en del av ledarteamet för herrverksamheten och samverka med tränare för A-laget. Vi tror att du delar vår idé att om svensk rugby ska utvecklas behöver vi växa både på bredden och på toppen och det gör vi genom långsiktigt och målmedvetet arbete.

Medansvarig för touchlaget – Förra året startade vi touchverksamhet som under hösten var knappt ett tiotal spelare,. Touchen är för dem som inte kan eller vill spela fullkontakt, och här finns plats både för motionärer som älskar lagsport och dem som vill utmanas. Målet är att under 2022 delta i en eller flera touchturningar. Nu söker vi dig som vill komplettera ledarteamet och har idéer om hur vi kan nå ännu fler touchrugbyspelare.

Barn- och ungdomsverksamheten

Flickansvarig samt tränare till flicklag – Som flickansvarig är ditt uppdrag att bidra till vårt mål om att ha lika många tjejer som killar som spelar i våra barn- och ungdomslag. Ditt huvudsakliga fokus är att rekrytera och bygga upp F15 och F18-lag, men du bidrar också till idéer om hur vi kan locka tjejer till våra yngre barn- och ungdomslag. Kanske är du också ansvarig tränare, eller så rekryterar du tränare som är med på träningarna. I ditt arbete samverkar du med barn- och ungdomsansvarig samt tränare för barn- och ungdomslagen, men också med damtränarna. Du har stöttning av exempelvis sportansvarig men också övriga i styrelsen och våra stödfunktioner. Kontakta gärna nuvarande flickansvarig på flickor@hammarbyrugby.se för att få veta mer.

Tränare i barn- och ungdomsverksamheten – Vi närmar oss målet att ha lag i samtliga åldersgrupper på barn- och ungdomssidan och under 2022 kommer vi fortsätta att rekrytera för att vi vill ge ännu fler barn- och ungdomar chansen att uppleva får sport. I de yngre lagen är de flesta av våra tränare föräldrar och i de äldre lagen framför allt äldre spelare. Vi söker nu fler tränare och din bakgrund avgör var du passar bäst. Kanske är knatteträningen en gång i veckan med lek och rörelse det som lockar dig. Eller är du en före detta spelare som vill bidra med ditt rugbykunnande för att ge U14 eller P16 ett lyft. Våra lag tränar 1-3 gånger i veckan beroende på ålder. Vi arbetar med ledarteam som coachar tillsammans och det innebär att alla tränare inte behöver vara där jämt. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta barn- och ungdomsansvarig på ungdom@hammarbyrugby.se.

Hammarby Rugby i siffror

I skrivande stund är vi

  • 224 medlemmar
  • Lag i U6, U8, U10, U12, U14, P16, dam, herr A-lag och herr utveckling. Dessutom spelare i F18, P18 och touch.
  • Totalt cirka 25 tränare och lagledare
  • Halvvägs mot vår vision 2025, med goda chanser att nå den. Läs gärna också vår verksamhetsberättelse för 2021 för att se hur vi utvecklas.
  • En styrelse bestående av totalt 9 personer. Dessutom har vi ett antal arbetsgrupper som arbetar med olika fokusfrågor, exempelvis ekonomi och kommunikation.