Den 7 maj är det dags för årets första matcher. För första gången på två år får vi börja spela som planerat och vi ser fram emot en hel säsong där Hammarby kommer att ha fler lag än någonsin i spel. Förutom seriestarterna längtar vi lite extra efter den 21 maj, då spelar både våra damer och herrar hemma. Räkna med ett strålande hemmaevent och boka in eftermiddagen, damerna har kick off kl 14 och herrarna klockan 16.

Herrarna spelar i Allsvenskan Norr och möter där tre lag, Erikslund, Stockholm Exiles B och Uppsala. Serien spelas i dubbelmöten under våren och sensommaren. I september övergår serien till placeringsmatcher mot lagen som spelar i syd/väst. Den 7 maj spelar herrarna årets första hemmamatch på Gubbängen.

Herrarnas lag är ungt och består av många nya spelare som har börjat eller återupptagit rugbyspelandet under de senaste åren. Detta gör att herrarna också kommer att spela med ett utvecklingslag i den nystartade utvecklingsserien Mälardalens 10s. I detta spelformat är fokus på utveckling, och vi räknar med att en hel drös spelare kommer göra matchdebut under året.

Herrarna kommer även spela 7s kval. Vi hoppas att de är ett av lagen som åker till Linköping för att vara med på SM-veckan, en av de saker som vi saknat under pandemin. Du hittar mer information om herrarnas säsong och hela spelschemat för deras 15´s-serie här.

Vi hoppas på fullsatta grönvita läktare den här säsongen!
Damernas tredje säsong väntar

Damerna spelar också årets första match den 7 maj, men på bortaplan mot Göteborg. Efter två år med spel i en norr- och sydgrupp består årets damallsvenska av nio lag som möts i en enkel serie. För Hammarby innebär det bland annat längre resor till Göteborg och Karlstad. Vi får besök av bland annat Skåne ladies och Vänersborg och kommer spela totalt fem matcher på Gubbängen under grundspelet. Även i damlaget kommer ett antal nya spelare göra matchdebut under våren, men stommen i laget är spelare som nu går in på sin tredje säsong som rugbyspelare.

När serien spelats klart bildas en slutspelsgrupp av de fyra bästa lagen och ett antal placeringsmatcher spelas av de andra fem. Det innebär att vi har många matcher att se fram emot på Gubbängen det här året. Damerna kommer så klart också att spela 7s och det här året blir det med ett lag. Förhoppningen är att även de tar sig till Linköping. Du hittar spelschemat för damerna här.

Nya rugbyfestivaler och spel för ungdomarna
Forza Bajen! Några av förra årets u10 är nu U12.

Även våra barn- och ungdomslag spelar sina första riktiga matcher för året den 7 maj. Precis som tidigare år kommer vi samarbeta med NRK Trojan och deras spelare kommer spela tillsammans med våra. Vi har lag i U8, U10, U12 och U14 och lagen kommer under året spela rugbyfestivaler varannan helg.

I P16 spelar vi den här säsongen tillsammans med Enköping och våra P18-killar spelar precis som förra året tillsammans med Exiles. För dessa två åldersgrupper kommer det också spelas matcher varannan helg och Hammarby kommer totalt arrangera fyra event för barn- och ungdomsspelare under året. Även tjejmatcher kommer spelas varannan helg. Än så länge saknar vi några spelare för att ha egna lag, men kommer hänga på träffarna så att våra tjejer i F15 och F18 får möjlighet att spela matcher.

För att kicka igång årets samarbete träffas spelarna i flera av lagen och tränar och spelar tillsammans den 23 april.

Hela föreningen ser fram emot en fantastisk säsong och att du kommer till Gubbängen och hejar fram oss. Under våra hemmamatcher kommer vår föreningsshop att vara öppen så att du kan köpa schyssta Hammarby Rugby-prylar.

Tillsammans säger vi, Forza Bajen 2022!