Efter en stark semifinal där Hammarby höll emot ett pressande Göteborg RK blev det SM-final för de grönvita. Precis som de senaste åren hade Södertälje RK ett riktigt bra 7-manna-lag och knep den andra finalplatsen. Hammarby stod upp bra i den första halvleken i finalen men föll till sist med 31-5 vilket ändå gav laget en välförtjänt andraplats.

I princip hela första halvlek spelades på Hammarbys planhalva där bollen växlade fram och tillbaka. Södertälje hade pressen men det var först när Hammarby drog på sig ett gult kort på grund av spelförstörande spel som Södertälje gjorde sitt första försök. Därefter hann de med ytterligare ett och gick till halvtidsvila med en ledning på 14-0. I andra halvlek tog sig Hammarby in på Södertäljes planhalva men orkade samtidigt inte stå emot i försvaret och Södertälje sprang igenom med ytterligare ett par försök. Missade tacklingar från Hammarbys sida och en oförmåga att ta sig framåt i anfallet var den huvudsakliga förklaringen till förlusten. I slutminuten lyckades Hammarby i alla fall ta sig igenom Södertäljes försvar och fick ett välförtjänt försök. Hela finalen, herrarnas match om tredje pris och damernas final går att se här.

Resultat över förväntan

Silvret var det tredje i sjumanna för Hammarby, 2011 och 2012 lyckades vi senast med samma bedrift. Med tanke på att vi inför den här säsongen gjort en omstart med laget känns det roligt att vi nu lyckats mycket väl med ett av målen inför säsongen, nämligen att delta i 7-manna-SM. När laget summerar helgen är det också mycket nöjda med sin insats. ”Trots att vi saknar några av våra bästa spelare i 7-manna så står vi upp hela vägen. Nu blir det två veckors sommarledighet, därefter är siktet inställt på Stockholm Tens och sedan på att vinna 15-manna-serien” säger Johan Gustavsson, lagkapten.

Vägen fram till finalen

Som du kan läsa i inlägget från igår drog Södertälje det längsta stråt även i gruppspelet dag 1. I semifinalen i förmiddags mötte vi så Göteborg RF, som i sin grupp både vunnit och förlorat i flera jämna matcher. Matchen Hammarby-GRK blev jämn och nagelbitare. Vi ledde visserligen med 15-0 i halvtid men Göteborg åt sig ikapp och var nära att få in ett avgörande försök i slutet. Matchen slutade till sist 15-12 till vår fördel och eftersom Södertälje vann mot Wexiö blev finalen en repris på gruppspelsmatchen. Wexiö kom senare trea.

Vill du läsa mer om truppen och läget inför SM hittar du detta här.