LAget står uppställda bredvid varandra.

Junior Vikings samlade vid ankomst till England.

Sedan i somras har Hammarbyspelaren Elias Schweitz deltagit på samlingar med junior Vikings, det vill säga Sveriges U18-landslag. Efter det senaste lägret som också var uttagningsläger till årets första landslagsturné fick han en plats i truppen. Just nu är laget på plats i England där de under helgen är på en miniturné och spelar mot hårt motstånd.

Eftersom Hammarby inte har ett eget lag för U18 har Elias under senaste året spelat med Attila. Samtidigt är han assisterande tränare för Hammarbys ungdomslag och en fin förebild för de yngre spelarna i föreningen. Elias berättar 
”Jag är back och spelar oftast center. Det  har varit oerhört lärorikt att vara med på de olika landslagsträffarna och jag ser verkligen fram emot touren och att få fortsätta utvecklas”
.

 

Tour och därefter fler landskamper

Touren spenderas i området runt Northampton och inleddes igår fredag med träning tillsammans med Moulton Collage. Även idag lördag är det träning på programmet och imorgon söndag är det dags för tourens match mot Northampton Saints Academy. Truppen har en bra spridning med spelare från många olika föreningar. Efter touren hägrar Rugby Europe Festival som spelar under påskhelgen. Där kommer Sverige möta Polen, Ukraina och Litauen. Vi önskar Elias ett stort lycka till i hans officiella debut i den blågula tröjan och hoppas att vi kommer se mycket av den framöver.

 

Via Rugbyförbundets Facebooksida kan du få uppdateringar om helgen.

Kategorier: Ungdomar

2 kommentarer

Erik Olsson · 30 mars, 2019 kl. 18:38

Jäklar va coolt. Heja Sverige och Elias från bajen

Stephan Fransius · 31 mars, 2019 kl. 08:03

Grattis till mitt barnbarn Elias och Hamnarby klubben, Elias är en gentleman är snäll mot sina syskon och familjen alltid ställer upp. Ett föredöme för en ung man.Önskar honom lycka till i Hammarby och i Junior landslaget.?
Stephan(morfar)

Kommentarer är stängda.