Våra ungdomslag har tränat på hela hösten och vintern och gjort en massa olika aktiviteter. Några av dem, till exempel en träningsdag i Norrköping, har du kunnat läsa om tidigare. Helgen som kommer är det dags för första ungdomsfestivalen för i år och för att förbereda sig inför den hade ungdomarna idag lördag en kickoff.

 

Kick- off med träning på Hammarby IP

På kickoffen tränade laget på Hammarby IP inne på Södermalm och hade också en lagträff med häng och snack efteråt. Ungdomsansvarige John Oxford säger: Vi har haft ett stabilt gäng som tränat hela vintern och som verkligen har utvecklats i sitt rugbyspel. Dessutom har vi flera fått till en bra tränarstab som delar på ansvaret med våra träningar.

 

Tränarbesök från Skottland
Fyra personer står i blå tröjor vid en gräsplan.

Det skotska tränarteamet redo inför sin sista träning i Hammarby.

Förutom de egna tränarna har våra yngre lag under vårvintern haft besök av fyra skotska tränare. Dessa tränare håller på att utbilda sig yrkesmässigt till tränare och har gjort en del av sin praktik hos föreningen. Vi har fått nya idéer till övningar och verkligen inspirerats som tränare, säger Jesper Liljestrand, en av Hammarbys mer erfarna tränare för ungdomarna. Ungdomarna blev också riktigt överraskade när de kom till första träningen, totalt var de hos oss i två veckor.

 

Flera tränings- och matchtillfällen

Under vintern var laget två gånger i Norrköping och tränade och spelade tillsammans med andra föreningar. Det har varit en möjlighet både för gänget att bli mer sammansvetsade och för oss att få spela mot lite varierat motstånd, säger John.

Barn och ungdomar står tillsammans.

I mars var det totalt 22 ungdomar från tre föreningar som deltog på en gemensam träningsdag i Norrköping.

Nu när det är dags att sätta igång med vårens ungdomsfestivaler är Hammarby redo att ha ett lag i egna färger. Vi kommer samarbeta med bland annat Attila och Trojan under våren, men också spela med våra kläder, viktigt för att visa att Hammarby är på uppgång.

 

Vill bli ännu fler

De flesta av våra ungdomar är 10-14 år gamla. Du som är denna ålder kan lätt börja träna och spela med oss. Dessutom har vi ett par spelare som är 16-18 år och som också är tränare för de yngre. Även här vill vi gärna bli fler så att vi kan spela 7-manna i Hammarbys färger inom kort. Föreningens ambition är också att komma igång med ett lag för 9-10-åringar under året. Är du intresserad av att börja? Kontakta John, som är ansvarig.