I torsdags kom det positiva besked som vi hoppats på, Eliott Axling Steiger är uttagen till P18-landslaget. Beskedet innebär han är en av ett trettiotal spelare som fick plats i truppen. Under 2022 får han chansen att representera oss i blågul tröja.

Eliott på senaste lägret i Malmö.

Vi pratar med Eliott bara en stund efter beskedet: ”Jag är glad och exalterad över att ha blivit uttagen”, säger han och fortsätter ”Det är en ära att få representera Sverige i den blågula tröjan, och hoppas att jag inte ska göra tränarna besvikna nu när de gett mig chansen”.

Uttagningen innebär också att Eliott är en av få ungdomsspelare som representerat Hammarby Rugby i de blågula färgerna. 2019 blev nuvarande barn- och ungdomsansvarig Elias Schweiz uttagen och deltog bland annat på en resa till England. På tjejsidan hade vi året tre spelare i F18-landslaget. Vår stora generation av yngre spelare i föreningen har nu ytterligare en tränare att se upp till. Eliott är nämligen också hjälptränare i U14.

Spelar med Exiles och tränar med herrlaget
Landslagssamling i höstas

Eliott har spelar rugby i flera år, men eftersom Hammarby inte har något lag i P18-klassen så spelar han och övriga i laget tillsammans med Stockholm Exiles. De tränar också en del med Hammarbys herrar, vilket gör att Eliott är van att möta stora killar på plan, en träning som gör honom tuffare.

Uttagningarna började med ett träningsläger redan i höstas och förra helgen var det så dags för det sista lägret. Hela 76 spelare från 14 olika klubbar i Sverige var samlade och hade riktigt bra träningar i Malmö. Inom kort är det dags för en första träningsmatch. Vi önskar Eliott och hela landslaget ett stort lycka till!

Är du i Eliotts ålder och sugen på att prova rugby? Anmäl dig här så hör vi av oss, alla är välkomna till oss.