Du kanske nyligen fått talas om rugby men inte riktigt vågar dig ner? Eller så har du aldrig hört talas om rugby och tror att det är amerikansk fotboll? Låt oss fylla i luckorna och övertyga dig om att komma ner på en träning!

1. Det finns plats för alla

Oavsett storlek, snabbhet eller styrka så finns det en plats för dig i laget. När Hammarby spelar rugby så är vi 15 spelare på planen. Det är många olika positioner det. Vi har spelare som är väldigt stora och starka och har ett par unika uppgifter på planen. Vi har också spelare som väger 80 kg och har andra unika uppgifter. Det finns till och med de som varken är snabba eller särskilt starka, men styr spelarna i olika roller på planen.

2. Vänskap

Rugby bygger på vänskap. Vi må tacklas hårt på planen, men efteråt bjuder vi motståndarlaget på mat och öl. Det är obligatoriskt oavsett nivå. Till och med proffsen tar en öl efter matchen. Det är en unik miljö som bygger vänskap för livet – även med motståndarna.

3. Mångsidig träning

När du tränar rugby så får du otrolig variation på träningen. Det är crossfit, styrketräning och löpträning i ett paket. Du får ena sekunden springa åttor runt planen, den andra lyfta din lagkamrat på axlarna 100 meter fram och tillbaka och den tredje försöka tackla din lagkamrat i en mot en-övningar.

Vill du prova på rugby? Klicka här!

4. Respekt

Har ni sett matcher där spelare omringar domaren efter missnöje med ett domslut? Eller spelare som filmar vid minsta antydan till kontakt? Det förekommer inte inom rugbyn. Här respekterar vi våra motståndare och domaren. 

5. Rugby är kamratskap.

Det finns de som spelar rugby för att tävla på högsta nivå. Men det finns även de som bara vill springa med lagkamraterna och ta några öl efteråt. Du måste inte vilja bli en elitidrottare för att spela rugby med Hammarby. Vill du hitta nya vänner för livet? Du är mer än välkommen.

6. Rugby är välkomnande

Kom som du är och var den du är. Rugby är en välkomnande sport. Inom Hammarby Rugby har vi spelare från stora delar av världen. Och från många delar av samhället. När vi träffas är vi inte längre den titeln eller den titeln, vi är lagkamrater!

7. Rugby är ROLIGT!

Sist men viktigast: rugby är väldigt roligt. Vill du ha ett roligare liv? Kom till Hammarby Rugby!

Vill du prova på rugby? Klicka här!